Langs de Lijn 3
4616AZ
BERGEN OP ZOOM
tel. 0164-253035

Weekje rust, Londen en gewoon gamen en effe weinig voetbal. Dat was wat er de afgelopen 2 weken was gebeurd. Iedereen had zijn batterij op verschillende manieren op kunnen laden en dat we er zin in hadden nou en of. Veel ouders, opa’s en oma’s en ook de tegenstander was met velen gekomen. De sfeer hing er goed bij en het fanatisme was groot. We hadden minder wissels (Niek geschorst en Rayen ziek). Het was passen en meten in de verdediging en Max had aardig moet puzzelen. Er zou wellicht wel wat extra verdedigende kracht bij kunnen. Daar was Noah, oud teamgenoot en verdediger. Hij wilde wel op de bak zitten en als het nodig was invallen.

De wedstrijd begon lekker… heel lekker. We stonden goed, waren fel en stonden goed gegroepeerd op het middenveld. Iedereen wist zijn taak. Het was dan toch de 0-1 grrr hoe kon het. Je zag de kopjes niet gaan hangen, ze waren fris en monter en wilde snel orde op zaken zetten. Wessel stond scherp en had er zin in. Dat werd goed gezien door Pepijn die een lange uittrap nam en Wessel aanspeelde. Knappe acties, snelheid en wilskracht en ja hij ging door en knalde hard de 1-1 binnen. Het was terecht en knap dat het zo snel 1-1 werd. Daarna gebeurde er iets was de laatste weken vaker gebeurd. We denken iets teveel vooruit, schakelen te langzaam om als de tegenstander in de aanval gaat. We zijn dan zoals wel vaker gezegd ‘toeschouwer’ binnen het veld. Kijken graag hoe de tegenstander de acties maakt en gaan dan pas zelf lopen. Daardoor zijn we te laat bij de bal en dat gebeurde nu ook weer. Het werd 1-2 en ook nog eens 1-3. Hoe kan het zou je denken, er was overwicht in het spel maar de tegenstander was effectief en kwam er een aantal keren knap doorheen vanaf het middenveld en de schoten waren dodelijk effectief. De frustratie droop er bij velen vanaf en ook Max wist het even niet. Hij had al gewisseld en Noah was op zijn oude vertrouwde plek komen te staan. Daarmee was er extra zekerheid achterin met een echte verdediger erbij. Wat gebeurde er toch pfff. Het was fijn dat de 2-3 snel viel door weer een lekkere actie en fraai schot van Wessel. Hij betaalde het vertrouwen van Max uit met 2 doelpunten. De hattrick komt nog riep hij…. Rust.

Thee, ranja en oppeppende woorden. Dat was nodig en met een kleine tactische aanpassing achterin (Noah ging naast Pepijn spelen in het centrum) was er nog meer zekerheid achterin. Het middelveld moest goed aansluiten en omschakelen waar nodig.  Het was een goed begin van de tweede helft en de felheid was mooi om te zien. De rust deed altijd iets met de mannen en het publiek had er zin in. Hoe gaaf is het dat je door hard werken en fel voetballen de 3-3 binnen schiet. Ja zeker! Het was een mooie combinatie door het midden tussen Nicolas en Wessel en het was niet de hattrick van Wessel maar een mooi doelpunt van Nicolas. Iedereen leefde mee en nu was het wachten op de 4-3. De koppies gingen omhoog maar de aanval werd te veel gezocht, juist ja je raad het al. Het werd 3-4. Te veer naar voren gericht en achterin stonden 2 man vrij die de voorzet in konden schieten. Helaas en onnodig maar er was nog wel wat extra energie. De aanval werd direct weer gezocht, vrije trap. Mooie plek, kansrijk! Het was een meter of 20 van het doel, Pepijn ging hem nemen en schoot geplaatst langs de muur. De keeper dook knap naar de hoek en haalde hem weg, hij stompte hem zo voor de voeten van Wessel en die maakt de 4-4 en zijn beloofde hattrick was een feit. Wat was er nog mogelijk. Beide ploegen zochten de aanval, het spel werd fel en de supporters begonnen ook wat feller te worden in hun aanmoedigingen. De achterhoede van Markiezaten wankelde maar hield stand. Het was op het tandvlees maar de 4-4 leek de einduitslag. 1 aanval nog, Kruisland speelde snel door het midden en gaf een pass op de snelle spits. Pepijn kon er niet bij, hij was erdoor of nee toch niet. De scheidsrechter floot voor een  overtreding. Vrije trap en ja grrrrrrrrrrr 4-5 in de laatste minuut.

Gevochten en gestreden als leeuwen, tijgers, tot op het gaat echt alles gegeven. Net niet voldoende maar de spirit was er meer dan. Op naar de volgende.